Vesti / Utakmice / "Stara dama" gostuje Mladom radniku

"Stara dama" gostuje Mladom radniku20.04.2010. 17:56

Autor: Grof Žekula(2)

Nedelja odluke“, kako je najavljivana u nama omiljenom Klubu, donela nam je ogromnu radost što se tiče plasmana u finale Kup takmičenja, ali i samo jedan bod iz dva duela sa timovima sa kojima smo se, do tog trenutka, borili za treću poziciju na tabeli. Ta borba je iza nas, a kota tri je, po svemu sudeći, postala nedostižna, ali moramo glavu okrenuti ka napred i početi sa popravljanjem forme i jasno vidljivih mana u određenim segmentima igre. Predstoji nam još šest prvenstvenih i jedan (najvažniji) Kup duel, a mi pod hitno treba da ispravimo nedostatke, da se sve ne bi kao mućak prosulo po nama i zamirisalo vrlo neprijatno, tako da to postane neizdrživo.

Vremena za odmor nema, jer već ove nedelje izlazimo na crtu protivnicima na dva meča. Prvo ćemo u sredu put Požarevca (utakmica se igra od 16:30h), dok ćemo u subotu na “Karađorđu“ dočekati Jagodinu! Pred ovaj prvi duel i put u Braničevski okrug, u grad pored koga se nalazi “Zabela“ (čuveni Kazneno-popravni dom) i u kome se svake godine održavaju “Ljubičevske konjičke igre“, a u nadi da ćemo konačno ZATVORITI prilaze našem golu i ODJAHATI ka trijumfu, u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, medijima su se obaratili pomoćni trener Zlatomir Zagorčić i igrači Dejan Karan i Dušan Tadić. Sva trojica jasno govore o tome da nakon kiksa u nedelju, fudbaleri su dužni da pobedom u sredu (ali i subotu), koliko-toliko poprave situaciju i svi zajedno, predvođeni stručnim štabom, “pripreme“ meč koji ćemo igrati petog dana petog meseca!

Zagorčić ističe da se radilo na oporavku igrača, koji je bio preko potreban nakon što su odigrali maestralnu utakmicu protiv Partizana, a potom nezasluženo poraženi u meču sa Spartakom. “Sutrašnja utakmica će biti teška iz razloga što domaćinu "gori pod nogama“ jer su izgubili pre dva dana i meč sa OFK Beogradom na domaćem terenu i ovo će im biti prilika da uhvate poslednji voz za očuvanje prvoligaškog statusa. Iako će Mladi radnik tražiti te bodove spasa, igrači su svesni šta moraju da pruže na terenu, kako bi Vojvodina ostvarila trijumf. Do pobede moramo doći napadačkim fudbalom, koji smo spremni da sutra pokažemo publici u Požarevcu“, završio je svoje izlaganje, prvi pomoćnik Milana Đuričića, koji ga je “zamenio“ i na konferenciji za predstavnike sedme sile.

Dejan Karan, koji je zauzeo mesto u štoperskom tandemu, s tim što mu društvo sutra neće praviti Pleč, koji odrađuje kartone, baš kao i Medojević, dok Ađuru pauzira zbog dobijenog crvenog kartona u nedelju, je rekao da iako je Vojvodina izgubila Vojvođanski derbi u predhodnom kolu, još nije odustala od borbe za treću poziciju na tabeli, i da svi igrači veruju da je to ostvarljivo, ali samo pod uslovom da se maksimalno pristupi svakoj utakmici do kraja sezone (a i sutrašnjoj), jer samo tako Vojvodina i može do pobeda, koje i jesu cilj igre između dva gola. “Iako ćemo biti oslabljeni zbog tri suspenzije startnih igrača u postavi, svi koji sutra istrče na teren u Požarevcu imaju obavezu da ostave srce na terenu, kako bi se ostvario naš cilj“, dodao je Dejan na kraju.

Dušan Tadić koji je briljirao na Kup utakmici u Beogradu, a onda se uklopio u bledo izdanje čitavog tima na “Karađorđu“, jasno veli da nas ne treba da interesuje teška situacija u kojoj se nalazi Mladi Radnik i da svi koji sutra odigraju devedeset (a po neko i manje) minuta imaju samo jedan zadatak – doneti u Novi Sad sva tri boda, kako bi se prekinuo prvoligaški post.

Upravo tako – samo pobeda mora (i može) da zadovolji apetite “Stare dame“ protiv Mladog radnika. Mladi radnici u našim redovima će i dobiti priliku da pokažu šta znaju. Biće zanimljivo pratiti kako ćemo bez ove, gorepomenute, trojke igrati i kako će neki koji dobiju šansu, iskoristiti istu. Moramo odigrati bez rezerve (osim onih na klupi) i pobedom dočekati meč sa Jagodincima u subotu, jer ništa drugo ne bi valjalo. Ko ne bude putovao sutra, nek uključi Radio Novi Sad, pa će u pauzama muzičkih numera i čuti po koji detalj sa meča.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić11
Ivanović8
Vukanović8
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zukić20
Zady Sery20
Radulović20
Korać18
Milosavljević15
Petrović14
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...